Природни средства при заболяване на щитовидната жлеза!

Причините за проблемите с щитовидната жлеза могат да бъдат най-различни. Първите признаци на заболяването са постоянна умора и апатия. На пациентите започват да падат косите, те бързо наддават на тегло и страдат от депресия. Ето защо, ако забележите подобно нещо, не забравяйте да се консултирате с лекар.
За да се избегне коварното заболяване, тялото трябва постоянно да се подсилва с продукти, които имат положителен ефект върху щитовидната жлеза. Ето защо ние препоръчваме да включите в диетата си тази прекрасна природна напитка, която е в състояние да предотврати рак и други заболявания на щитовидната жлеза.
Тези, които консумират напитката, забравят за чувството на постоянна умора, суха кожа, загуба на тегло, лошо настроение и чупливи нокти. И всичко това заради лечебните ѝ състав!
Червената боровинка: Това зрънце е богато на антиоксиданти и йод. Необходимо е да се консумира редовно от хората, които искат да се предотвратят увреждането на щитовидната жлеза. Но ако имате хипертиреоидизъм, употребата ѝ не е желателна.
Лимонов сок Нормализира не само работата на щитовидната жлеза, но и укрепва и имунната система.
Индийско орехче Смляното индийско орехче в малки дози ефективно лекува задържането на течности.
Канела Тази подправка ни помага да се грижим за щитовидната жлеза. Тя подобрява метаболизма и регулира нивата на кръвната захар.
Джинджифил В умерени дози джинджифилът се използва при лечение на възли на щитовидната жлеза.
Как се приготвя напитката за щитовидната жлеза
Съставки:
20 мл лимонов сок 0.5 чаша червени боровинки (100 г) 2 чаши вода (400 мл) 0.5 ч.л. настърган корен от джинджифил (2 гр.) 5 гр. канела 2 гр. индийско орехче
Приготвяне:
Поставете измитите боровинки и настъргания джинджифил в блендер. Добавете лимоновия сок и 1 чаша вода. След това прибавете и подправките. Смелете всичко добре. Изсипете още една чаша вода.
Първата чаша трябва да се пие сутрин на празен стомах. Втората – 15 минути преди обяда. Ако пиете тази напитка два пъти седмично, състоянието на щитовидната жлеза и на цялото тяло се подобряват значително пише zajenata.bg!

Питие за богове-рецепта на проф. Мермерски!

Една прекрасна рецепта на професор Мермерски, авторът на няколко книги по природолечение Нетрадиционното здравословно подпомагане на организма не може да навреди,/освен в случаите на определени алергии/но със сигурност може да направи живота ви по добър и прекрасен!
ЕТО И РЕЦЕПТАТА:
Вземете литър хубаво домашно вино, добавяме в него 14 стръка нарязан пресен магданоз, две лъжици домашен ябълков оцет. Сместа се вари 10 минути. Добавя се 300гр мед и 200гр алое вера, но когато изстине. Получава се т.н. еликсир на боговете. Според проф. Мермерски нищо по-хубаво не сте пили, това е една нова рецепта. Пие се три пъти на ден по една лъжица. Действа на сърцето и на целия организъм. Ако се превиши дозата няма страшно! Ако някой  изпие и цялото шише наведнъж няма проблем.

Уникална рецепта за здрава кръвоносна система!

Доброто състояние на кръвоносната система е решаваща за здравето на човека. Една домашна рецепта, която ще ви помогне ефективно да отпушите артериите и да се почувствате супер здрави, свежи, пълни с енергия. Спазвайте задължението да водите здравословен начин на живот,  и хапвайте повече здравословни храни. Защо? Защото, когато плаката се натрупва върху вътрешните стени, артериите се запушват и потискат притока на кръв. Плаката е изработена от различни вещества, които циркулират в кръвта, като мазнини, холестерол, калций, клетъчни отпадъци и фибрин.

Така че, ако искате да почистите артериите бързо и ефективно, тогава определено трябва да опитате тази чудотворна лечебна смес:

Ето какво трябва да направите!

Вие се нуждаете от следните съставки:
2 супени лъжици прясно настърган джинджифил
1 чаша измити стафиди
4 супени лъжици зелен чай
1 литър вода
2 супени лъжици мед
В подходящ съд сложете стафидите и залейте с водата. Варете на слаб огън. След 10 минути отстранете тенджерата от котлона и добавете зеления чай и двете супени лъжици прясно настърган джинджифил. И сега, трябва да покриете съда с капак и да го увиете в топло вълнено одеяло или в термос. Дръжте го по този начин една нощ – 8 часа. На сутринта прецедете напитката и подсладете с мед.
Пие се по 150-200 мл. два пъти на ден, 40 минути преди хранене.

Рецептата е от китайската народна медицина. Бъдете здрави!

Баница със сирене, прясно мляко и масло!

Баницата, която приготвям и винаги става сполучлива, в къщи много я обичат.
Продукти:
1 пакет  кори за баница
4 яйца
половин литър прясно мляко
300 гр. сирене
125 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Намазваме тавата с масло. Започваме, като надипляме  две кори, които поръсваме с натрошено сирене. Продължаваме с по една кора, като на всяка слагаме сирене. докато останат две кори, които слагаме най-отгоре. Нарязваме на квадрати. Заливаме баницата с разтопеното масло. Отделно разбиваме яйцата и млякото, със сместа заливаме и оставяме за около 5-10 минути, след което печем  в загрята на 180 градуса фурна. Приятен апетит!


Вкусен сладкиш с ябълки!


5 нacтъpгaни ябълки
1 ч.ч. захар
3 яйцa
2 ч.ч. бpaшнo
1/2 ч.ч. oлиo
1 ч.л coдa бикapбoнaт, угaceнa в малко oцeт
1 ч.л. бaкпyлвep
кaнeла

Разбийте яйцaтa със зaxapта на гъста и пухкава маса. Добавете постепенно oлиoтo, а след него - бpaшнoтo, смесено с бaкпyлвepа. Настържете ябълките и ги добавете към сместа накрая, заедно с кaнeлaтa. Рaзбъpкайте добре с лъжица и оставете тестото дa пoчинe 10 минyти. След това го изсипете в намазнена и нaбpaшнeнa тaвa или кексова форма и печете в yмepeнa фypнa oкoлo 25 минyти.
Автор: lakomnik.bg

 

Туршия от зелени домати!

 Как да приготвим вкусна туршия от зелени доматчета:

2 кг дребни зелени домати
15 зърна черен пипер,
3-4 зърна бахар
100 гр олио
200 гр винен оцет
(6 градусов)
100 гр сол
1 китка пресен копър
120 гр захар
5-6 скилидки чесън


Изберете по-дребни зелени домати, ако обичате повече чесън - сложете повече, общо взето това важи и за другите съставки.

Доматите се измиват добре. Не е нужно да се отстранява мястото, където е била дръжката. Нарязват се на полумесеци (например с дебелина 0,5 см в широката част) и се слагат в голяма тава. Подобно на начина, по който престояват плодовете за сладко, посипваме зелените домати със захарта и солта. Така престояват 2-3 часа, след което ги отцеждаме добре.

Сокът, който се е образувал от доматите, заедно с олио, оцет, подправки, се слагат в тенджера, оставяме да ври 1 минута и изключваме.
 В буркан, слагаме на дъното стрък копър (поне педя дълъг), до средата нареждаме домати, пак слагаме копър +една скилидка чесън и отново домати и копър. Заливаме с изстиналата марина
Бурканите се затварят добре с капачки и се заварят за 5-6 минути.