Питие за богове-рецепта на проф. Мермерски!

Една прекрасна рецепта на професор Мермерски, авторът на няколко книги по природолечение Нетрадиционното здравословно подпомагане на организма не може да навреди,/освен в случаите на определени алергии/но със сигурност може да направи живота ви по добър и прекрасен!
ЕТО И РЕЦЕПТАТА:
Вземете литър хубаво домашно вино, добавяме в него 14 стръка нарязан пресен магданоз, две лъжици домашен ябълков оцет. Сместа се вари 10 минути. Добавя се 300гр мед и 200гр алое вера, но когато изстине. Получава се т.н. еликсир на боговете. Според проф. Мермерски нищо по-хубаво не сте пили, това е една нова рецепта. Пие се три пъти на ден по една лъжица. Действа на сърцето и на целия организъм. Ако се превиши дозата няма страшно! Ако някой  изпие и цялото шише наведнъж няма проблем.

Уникална рецепта за здрава кръвоносна система!

Доброто състояние на кръвоносната система е решаваща за здравето на човека. Една домашна рецепта, която ще ви помогне ефективно да отпушите артериите и да се почувствате супер здрави, свежи, пълни с енергия. Спазвайте задължението да водите здравословен начин на живот,  и хапвайте повече здравословни храни. Защо? Защото, когато плаката се натрупва върху вътрешните стени, артериите се запушват и потискат притока на кръв. Плаката е изработена от различни вещества, които циркулират в кръвта, като мазнини, холестерол, калций, клетъчни отпадъци и фибрин.

Така че, ако искате да почистите артериите бързо и ефективно, тогава определено трябва да опитате тази чудотворна лечебна смес:

Ето какво трябва да направите!

Вие се нуждаете от следните съставки:
2 супени лъжици прясно настърган джинджифил
1 чаша измити стафиди
4 супени лъжици зелен чай
1 литър вода
2 супени лъжици мед
В подходящ съд сложете стафидите и залейте с водата. Варете на слаб огън. След 10 минути отстранете тенджерата от котлона и добавете зеления чай и двете супени лъжици прясно настърган джинджифил. И сега, трябва да покриете съда с капак и да го увиете в топло вълнено одеяло или в термос. Дръжте го по този начин една нощ – 8 часа. На сутринта прецедете напитката и подсладете с мед.
Пие се по 150-200 мл. два пъти на ден, 40 минути преди хранене.

Рецептата е от китайската народна медицина. Бъдете здрави!

Баница със сирене, прясно мляко и масло!

Баницата, която приготвям и винаги става сполучлива, в къщи много я обичат.
Продукти:
1 пакет  кори за баница
4 яйца
половин литър прясно мляко
300 гр. сирене
125 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Намазваме тавата с масло. Започваме, като надипляме  две кори, които поръсваме с натрошено сирене. Продължаваме с по една кора, като на всяка слагаме сирене. докато останат две кори, които слагаме най-отгоре. Нарязваме на квадрати. Заливаме баницата с разтопеното масло. Отделно разбиваме яйцата и млякото, със сместа заливаме и оставяме за около 5-10 минути, след което печем  в загрята на 180 градуса фурна. Приятен апетит!


Вкусен сладкиш с ябълки!


5 нacтъpгaни ябълки
1 ч.ч. захар
3 яйцa
2 ч.ч. бpaшнo
1/2 ч.ч. oлиo
1 ч.л coдa бикapбoнaт, угaceнa в малко oцeт
1 ч.л. бaкпyлвep
кaнeла

Разбийте яйцaтa със зaxapта на гъста и пухкава маса. Добавете постепенно oлиoтo, а след него - бpaшнoтo, смесено с бaкпyлвepа. Настържете ябълките и ги добавете към сместа накрая, заедно с кaнeлaтa. Рaзбъpкайте добре с лъжица и оставете тестото дa пoчинe 10 минyти. След това го изсипете в намазнена и нaбpaшнeнa тaвa или кексова форма и печете в yмepeнa фypнa oкoлo 25 минyти.
Автор: lakomnik.bg

 

Туршия от зелени домати!

 Как да приготвим вкусна туршия от зелени доматчета:

2 кг дребни зелени домати
15 зърна черен пипер,
3-4 зърна бахар
100 гр олио
200 гр винен оцет
(6 градусов)
100 гр сол
1 китка пресен копър
120 гр захар
5-6 скилидки чесън


Изберете по-дребни зелени домати, ако обичате повече чесън - сложете повече, общо взето това важи и за другите съставки.

Доматите се измиват добре. Не е нужно да се отстранява мястото, където е била дръжката. Нарязват се на полумесеци (например с дебелина 0,5 см в широката част) и се слагат в голяма тава. Подобно на начина, по който престояват плодовете за сладко, посипваме зелените домати със захарта и солта. Така престояват 2-3 часа, след което ги отцеждаме добре.

Сокът, който се е образувал от доматите, заедно с олио, оцет, подправки, се слагат в тенджера, оставяме да ври 1 минута и изключваме.
 В буркан, слагаме на дъното стрък копър (поне педя дълъг), до средата нареждаме домати, пак слагаме копър +една скилидка чесън и отново домати и копър. Заливаме с изстиналата марина
Бурканите се затварят добре с капачки и се заварят за 5-6 минути.

Кифлички с локум!

Необходими продукти:
1. Едно пакетче суха мая./ако няма суха,  1 кубче/
2. 250 гр топла вода.
3. Три яйца
4. 3 суп. лъжици захар.
5. 1/3 чаена чаша олио 
6. брашно, колкото поеме./около 1 кг/.
7. 3 кутийки локум.
                                                              Начин на приготовление:

Пресявате брашното. Правите кладенче и изсипвате топлата вода, маята. Отделно, добре разбивате двете яйца плюс 1 белтък/единия жълтък оставяте за намазване/, захарта и олиото, като поставяте и тази смес към водата. Постепенно добавяте брашно, замесвате тесто като за хляб. Оставяте да втаса на топло. След това отново размесвате и разделяте на 3 топки. Всяка топка разточвате на кръг, с дебелина 2 -3мм. и разрязвате на 8 триъгълника. Във всяко триъгълниче поставяте 3 половинки локум и завивате във форма на кифличка. И така оформяте и нареждате кифличките в леко подмазнена  тавичка. Намазвате  всяка с жълтъка, към който сте добавили малко водичка. Поръсвате със захар. Вече готовите  локумки отново оставяте да втасат на топло. Печете на предварително загрята фурна. От тези продукти стават две тави кифлички много вкусни. Приятен апетит!