Влез в топформа!

Ако искате да сте здрави и в завидно добра форма, не се доверявайте на случайни диети и слухове, на съмнителни "вълшебни" таблетки и разказите на приятелки, дочули това или онова.... Не  правете експерименти със здравето си.

Отслабвай без диети и без хапчета! Отслабвай здравословно!


Ще попитате: ами тогава какво да направим, за да отслабнем здравословно?
Доверете се на специалистите диетолози, които ще ви изработят меню специално за вас и съобразено само за вас.
С индивидуален хранителен режим и неограничена подкрепа от твоя личен диетолог, правилните хранителни навици  стават част от начина ти на живот. След това постигането на перфектните килограми се случва съвсем естествено.

ИПОКРАТИС ПАПАДИМИТРАКОС

ТОП ДИЕТОЛОГ С 12-ГОДИШЕН ОПИТ

Ипократис Пападимитракос е пресечната точка между храненето, психологията и отслабването. Има бакалавърска степен по Кинезитерапия и магистърска по Психология, както и 12 години опит като диетолог. Провел е над 8000 индивидуални консултации по хранене, като броят им продължава да расте. 
Той е първият диетолог в България, който заговори за „нормално хранене“ –  храненето, което не ни създава проблеми – термин, въведен в книгата му „Ипология на храненето“ Индивидуалният подход към всеки пациент и завидният успех на неговите методи му  спечелиха голяма известност. Заговори се за „ИПОлогия“, или „методът на Ипо“. 

ВЛЕЗ В топ форма

ЗАПОЧНИ СЕГА



Вкусна туршия с карфиол и камби!

Есента е периодът когато приготвяме за зимата туршии с желанието да запазим част от изобилието на летните и есенни зеленчуци. Ето една много сполучлива, вкусна и витаминозна рецепта, без консерванти:
Необходими продукти за 1 доза маринована туршия:
6 кг карфиол
2 кг моркови
2 кг червени камби/или зелени, ако няма може и капия/
2 кг зелени домати
дузина стръка керевиз
5 гр черен пипер на зърна
1/2 кг кромид лук

Продукти за марината:
1,4 кг оцет
1,5 кг вода
500 гр олио
500 гр захар
400 гр сол


Начин на приготовление:
Нарязваме всички зеленчуци на дребни парченца, като за салата. Смесваме отделно продуктите за марината и слагаме на котлона, завира за 2-3 минути и сваляме. След като изстине, объркваме зеленчуците с марината и така престоява 10-12 часа. Слагаме в буркани и стерилизираме за 5-8 минути, колкото за капачката. Така приготвената маринована туршия, е без вредни консерванти, много вкусна и винаги под ръка готова за консумация. Приятен апетит!


Лесна рецепта за халва!

За родина на халвата се счита Иран, но за да си похапнете вкусна халва не е необходимо да ходите чак до там. Предлагам ви една проста рецепта за домашна вкусна халва:
Необходими продукти:
20 лешници;
100 г орехи;
100 г белени слънчогледови семки;
160 г брашно;
180 грама захар;
75 мл растително масло;
половин чаша вода;
75 мл сметана.

Начин на приготвяне:
1. На сух тиган запичаме семките, лешниците и орехите. След това ги смиламе с помощта на  кафемелачка.
2. Леко запичаме брашното и  смесваме с масата на ядките и семената.
3. Сипваме водата в тенджера и добавяме захарта, загряваме до кипване. Сиропът е готов!
4. След това добавяме растителното масло и сметаната, и оставяме да къкри няколко минути, като не забравяме да бъркаме!
5. изсипваме в топлия сироп сместта от брашно и счукани орехи.
6. Внимателно се разбърква получената маса с вилица, а след това изсипваме в пластмасова  форма.
7. Поставяме в хладилник за няколко часа - и е готова за сервиране.
Както виждате, да се готви у дома халва не е толкова трудно, колкото изглежда. Дори неопитна домакиня може да се справи!

Подмладяваща маска за лице!

Оризова маска за лице-тайният секрет на японките.....
Невероятният лифтинг ефект и подмладяване на лицето с помощта на ориз е лесно обяснимо. Оризът съдържна линолова киселина и е мощен антиоксидант, който стимулира производството на колаген. Бръчките се появяват, когато колагенът липсва, това се дължи на свързани с възрастта хормонални промени, непълноценно хранене, тютюнопушене. Японските жени винаги са използвали ориз в своите маски, от където идва и прочутата им порцеланова кожа.
Дълбоко овлажняване, почистване, изглаждане на бръчките и повдигане на лицето на проблемните зони-всичко това ще даде на кожата оризовата маска.




Вижте съставките на маската:
3 супени лъжици ориз
1супена лъжица мляко
1 супена лъжица мед

Сварете ориза с неголямо количество вода. Прецедете, като запазите водата. Разбъркайте една супена лъжица мляко с ориза и меда-получава се гъста кашица.
Нанесете маската върху чиста и суха кожа, задръжте на лицето, докато оризът напълно изсъхне/около 15 минути/. Измийте с водата, която остана след сваряването на ориза.
За добри резултати е достатъчно да се прави маската веднъж седмично. Оризът ще направи кожата ви мека, влажна, ще помогне да се отървете от старчески петна и ще подобри кръвообращението. Антиоксидантите в състава на ориза ще облекчат възпалението и освен това оризът има свойството да отстранява последиците от въздействието на ултравиолетовите лъчи върху кожата.
Вижте новото си лице в огледалото-само за 15 минути седмично-нали е невероятно!

Как се приготвя тутманик?

Един много вкусен Тутманик от старите и вкусни рецепти на баба, който се приготвя бързо и лесно. 

Това е вкусен и прекрасно ухаещ Тутманик. Много лесен за приготвяне.
Ето рецептата:










1 пакет брашно
100 грама краве масло
1 чаена чаша прясно мляко
350 грама сирене
3 яйца (оставете единия жълтък за намазване)
1 чаена лъжица сода бикарбонат
1 пакетче суха мая
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
Разтворете маята в малко хладка вода. След това добавете захарта и изчакайте да бухне леко. След това добавете в посочения ред: содата, солта, прясното мляко, яйцата и брашното. Количеството на брашното обикновено е между 500 и 700 грама ц- по преценка. Трябва да направите средно меко тесто. Следващото нещо е да разделите вече омесеното тесто на 3 равни части. Оформете ги като топчета и ги разточете в кръгла форма. Така  оформихме нашите кори. Всяка от тях намажете обилно с разтопеното масло и поръсете със натрошеното сирене. Всяка кора завийте на руло.  Вземете една тава с подходяща големина и намажете нейното дъно с олио.  Нарежете тестените рула на филийки с дебелина 2-3 сантиметра. За по-лесно нарязване използвайте много остър нож. Сега трябва да поставите нарязаните филийки в тавата, като ги нареждате вертикално. Внимавайте да не изпада сиренето.


Вкусен Тутманик по лесните рецепти на баба!
Оставете повече място между отделните парченца, защото при втасването те ще увеличат своя обем. След това намажете  с отделения и вече разбит жълтък. Оставете Тутманика, покрит с кърпа или найлоново фолио да втасва около 20 минути на топло, но не и горещо. Загрейте фурната на 200 градуса и печете около половин час. Има два начина за да омекотите коричката на Тутманика. Единият е като го наръсите с малко рядък айран.  5 – 10 минути преди  изваждането му от фурната. Вторият вариант е, след като вече сте извадили тавата от фурната да го напръскате с малко вода. И в двата варианта току -що изваденият от фурната Тутманик се завива с кърпа и се оставя да постои така известно време.

Добър апетит!
http://www.topactualno.com/




Какво е прахът за всички жени?


Бърши прах само, когато се налага!

Какво е прахът за всички жени?

Вярно е, че няма как да накараш вятъра да духа в посоката, в която ти искаш. Но пък можеш да нагодиш платната си в правилната посока…

Затова, запомни:
Слоят прах върху мебелите пази дървото от повреда!!!

Едно жилище се превръща в истински дом тогава, когато можеш да напишеш върху мебелите с пръст: „Обичам те!“

ПРЕДИ:
Аз всяка седмица прекарвах по 8 часа в чистене и бърсане на прах. А междувременно очаквах да дойде някой на гости и да оцени моите усилия!

Един ден обаче осъзнах, че никой няма да дойде, защото всички са на някъде и си гледат живота…

СЕГА:
Когато някой ми дойде на гости, не трябва да показвам, какво е „състоянието“ на моя апартамент.

Всички се интересуват от това къде съм била, с кого съм си прекарала добре, живяла съм си живота и не съм чистила.

И ако ТИ досега все още не си го осъзнала, то вече е крайно време да разбереш, че:
Животът е твърде кратък!
Не го пилей за глупости!
Наслаждавай му се!!!

Бърши праха само, когато се налага!

Замисли се, дали не е по-добре и по-приятно да нарисуваш картина, да напишеш писмо, да направиш сладкиш и да оближеш лъжицата? Или да посадиш цвете?

Най-важното от всичко е:
да осъзнаеш разликата между „Трябва“ и „Искам“!

Затова:
Бърши праха само, когато се налага!

Не ти остава много време:
за виното, което искаш да изпиеш,
за реките, в които искаш да се изкъпеш,
за планините, на които искаш да се изкачиш,
за музиката, която искаш да слушаш,
за книгите, които искаш да прочетеш,
за приятелите, които искаш да видиш,
за живота, на който искаш да се насладиш?!

Има решение за този проблем:
Бърши праха само, когато се налага!

Навън светът пулсира с ритъма на сърцето ти!
Слънцето се отразява в очите ти!
Вятърът развява косите ти!
Дъждът мокри лицето ти!
Животът те зове!

Помни:
Този ден никога повече няма да се върне!

Бърши праха само, когато се налага!

Осъзнай, че старостта идва и това няма да е приятно!
Когато отпътуваш, а все някога ще трябва да отпътуваш, самата Ти ще се превърнеш в прах…

Изпрати това послание до всички прекрасни жени, които познаваш!
Аз току-що го направих!