Китайската медицина за последствията от гнева и раздразнението върху здравето.



Трябва да се научим да контролираме гнева и раздразнението. Според китайската система на U-Шин, гняв и раздразнение  причиняват непоправими щети на здравето.

 Можем да спрем атаката на гнева и раздразнението с помощта на набор от физически и психологически мерки,

Разрушителната сила на гнева

Гняв - мощна сила и разрушителна енергия, която се отразява не само на другите, но и на самия раздразнен и сприхав човек.
Плисъка на гнева е вреден както отвън така и вътре, сдържането на раздразнението унищожава здравето от вътре навън.
Подобно на други емоции, гневът възниква на нивото на ментална оценка или мисли за ситуацията и тенденцията да се натрупват в случая не е непосредствено очевидна.
Отрицателните последици за здравето на гнева
Има много случаи, когато хората буквално се задушават, в пристъп на ярост и гняв.
Въздържайки  гнева и раздразнението вътре в себе си предизвиква язва и гастрит.
Безброй дразнения избиват като тумори на черния дроб и панкреаса.
Гневът, засягащ черния дроб води до мастит и рак на гърдата.
Гневът може да доведе до заболяване на лицето, при което заболява главата от гняв, омраза и проклятия.
Газовете и запек са резултат от потиснат гняв и раздразнение.
Натрупан гняв води до стрес, което често води до внезапни пристъпи на паника и безсъние.
Китайска медицина, на системата U-шин, раздразнение и гняв
Според системата на китайската медицина У-Син всяка емоция, а гневът не е изключение, възниква в меридиана на сърцето.
По Канал Heart гневът и раздразнението се разпространяват към други органи на тялото и в резултат пораждат множество заболявания, според учението на петте елемента.IMG-F
Тъй като разрушителната сила на гнева възниква в раздразнителен Heart (Fire) влиза в канала белите дробове (метал), а след това отива в черния дроб (Wood) и в крайна сметка може да се отрази на далака (Земя).

Какви са последиците за здравето предизвикани от гнева, според U-Шин

Гняв - огън, който като горски пожар бързо се разпространява по цялото тяло, унищожава  всичко живо по пътя си.
Когато Metal Fire печели. Гневът попада в дробовете на човек, той започва да се задушава и ако органът не разполага със силите да донесе дразнене на черния дроб, след това в плевралната кухина, течността започва да се натрупват, което може да доведе до смърт или астматични пристъпи и астма. Ето защо, ако във вашата среда има болен, опитайте се да го предпазите от ситуации, които могат да причинят дразнене на емоционална реакция.
Когато Metal Wood печели. Ако нивото на енергия на човек е достатъчно високо, силата на яростта, преминава през черния дроб, ако дразненето не е постоянно - енергията отива да потисне гнева. Здравият черен дроб  обработва лесно идващите  дразнения от белия дроб и ги разпръсква. Забележете, колко гневни и раздразнителни са алкохолиците, чиито черен дроб не е здрав?
Когато Wood печели Земята.  Много хора подтискат причинените им раздразнения и гняв. Тогава енергията на гнева може да слезе от черния дроб към далака. Ако човек има много енергия, верижната реакция на възпаление е причина  далака да започне да произвежда активно бели кръвни клетки. Телесната температура се повишава, хората се изчервяват. Много хора, които са диагностицирани с левкоцитоза, може би често подтискат гняв или ярост. (2) Ако нивото на енергия е ниска, далака предава гнева в стомаха, което води до язва или перфорация. Ако човек е с ниска енергия (при стрес) и  непрекъснато потиска дразнението може да предизвика рак на стомаха.
Когато гневът се разсейва в белите дробове. Понякога енергията на раздразнение не засяга белите дробове, но тъй като преминава през него, гневът влиза в сдвоен орган - в червата, което води до запек.
Възпаление и рак. Гневът често причинява рак на органите, които са обект на дразнене: черен дроб, далак, стомах, панкреас, черва. Ние трябва не само да се спасим от раздразнение, но и да променим начина на хранене, и най-важното да променим начина на мислене и отношение към живота.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:  Атаката на гняв и разочарование може да се отрази на черния дроб. Насъбраният гняв влияе на далака и стомаха и води  до чревни заболявания. Ако нивото на енергия на човек е ниско, гневът води до натрупване на плеврална течност в белите дробове. Възпаление и гняв - отваря вратата за много заболявания.

Как да спре атака на гняв и раздразнение

Аз ще дам някои общи препоръки на плана, както вероятно сте разбрали какъв тип гняв засяга вашите органи могат да бъдат идентифицирани с техните хронични заболявания.
Физически и психически начини за спиране на гневно избухване:
На нивото на тялото:  Пръстите свийте в юмруци и  отпуснете раменете, съберете челюстта, стиснете устни и за миг затворете очи, а след това се отпуснете и отворете очи.
На нивото на дишане:  поемете дълбоко дъх и изкашляйте (кашлицата ще  изтласка раздразнението от белите дробове).
процедура Physio:  като превенция на натрупаните раздразнения  през деня, изпълнен с напрежение, потопете краката  в гореща вода с морска сол и пийте чай от малини. Гневът ще избие в пот на гърба (Канал пикочния мехур) .
Масажирайте точката на Тай Чун канал на черния дроб:  За да я намерите направете справка с Google "акупунктурните точки" Тя се намира във вдлъбнатината между първата и втората метатарзална кост , на метатарзофалангеалните стави 0.5 Cun (пръст). 
Самостоятелна терапия гняв  е трудно, така че се консултирайте с психолог или Чигонг майстор.
Спа терапии:  добрата руска баня
Източник →